Vi önskar alla valpköpare och whippetvänner ett gott nytt år

2019-12-27 Valpträff

Idag har vi haft valpträff i Sea Star-kullen och två valpar från Sail-kullen. De som deltog var Moltas (Magic Colour Sea Star On The Line), Hugo (Magic Colour Sea Star Moody Blues), Floyd (Magic Colour sea Star No Regrets), Lotus (Magic Colour Sea Star Jet Skye), Kosmo ( Magic Colour Sea Star Deep Love), Pippi (Magic Colour Sail By The Stars) och Bella ( Magic Colour Blond Sail).
Vi började med lite ringträning inne i hallen. Sedan var det fotografering, vägning och mätning av alla. Och vi kunna konstatera att alla i Sea kullen fortfarande växer jämt. Därnäst fick killarna och tjejerna springa varje för sig ute i den stora inhägnade hage på Södertälje Lokala Kennelklubb.
Vi avslutade träffen med glögg och kaffe och fika för de tvåbenade. När vi fikade fortsatta valparna att leka och ha kul. Tusen tack för att ni alla kom – det är så roligt för oss att kunna följa valparna.

Vi önskar alla valpköpare och whippetvänner en god jul

2019-12-17 Sail-kullen fyller 1 år

2019-12-12 Midnight-kullen fyller 11 år

2019-12-11 Kiss-kullen fyller 4 år

Stort grattis Heaven och Pippi som idag fyller 13 år.

2019-11-24 på besök hos Issi

Äntligen fick vi tid över till att besöka Issi och Lotta i Gnosjö. Det var jätteroligt att få träffa lilla fina Issi. Issi är syster till Chanel. Med oss hade vi Bella och Scarlet. Tusen tack för en supergod äpplekaka och fika.

2019-11-23 Danska Myndeklubbens julutställning i Köge

Idag har vi varit på danska Myndeklubbens julutställning. Supertrevligt och med jättefina priser som vanligt. Tack för en välorganiserad utställning. Totalt var det anmäld 80 whippets och domare var Simon Tien Hansen från Norge. Från MC deltog Boss (MC Sheldons Theory), Leffe (Ch MC Cyber Life), Bella (MC Blond Sail), Smukke (MC Wondder Babe) och Candy (DKJUCh MC Sugar Candy).
Boss: Exc,
Leffe: Exc -1, CK, BH4, BIR och BIS 3 veteran
Bella: Exc-2, CK, reserv junior cert
Smukke: Exc
Candy: Exc-1, CK, BT4, reserv cert
Uppfödargrupp: 3:a med HP
Stort grattis Leffe, som var dagens stjärna och så nära det var för både Bella och Candy.
Som alltid var det trevlig stämning i MC-gänget. Detta var årets sista utställning i 2019.

2019-08-18 Sunshine-kullen fyller 12 år

Stort grattis Heaven och Pippi som idag fyller 13 år.

2019-08-18 Sunshine-kullen fyller 12 år

Stort grattis Axa, Ronya, Tiger och Felix som idag fyller 12 år.

2019-08-15 Cosmo-kullen fyller 7 år idag

Stort grattis till Billie. Herrman, Hjalmar, Pluto, Saga, Issie och Chanel som idag fyller 7 år.

2019-08-10 NDS i Askersund

Idag har vi varit på National Dog Show (NDS) i Askersund. Totalt var det anmäld 34 whippets och domare var Hans Almgren från Sverige. Från MC deltog Pippi – Magic Colour Sail By The Stars, Bella – Magic Colour Blond Sail, Viking – Magic Colour Captain Tyler, Lovis – magic Colour Love Me Cowboy, Scarlet – Magic Colour Scarlet Tyler och Candy – magic Colour Sugar Candy.
Vi hade inte lika mycket tur med vädret, som i Svenstavik helgen innan. Det var ihållande regn när valparna och Vicke var på och sedan var det uppehåll när tjejerna skulle på. Vilken dag det blev för MC – alla sex hundar fick fina kritiker.
Bella: 1:a, HP, BIR-Valp, oplacerad i BIS-finalen
Pippi: 2:a, HP
Viking: EXC-3 i öppen klass
Candy: EXC, oplacerad i öppen klass
Lovis: EXC-4 i Öppen klass
Scarlet: EXC-1, CK, BT1, Cert och BIM (Scarlets andra cert)
BIR uppfödarklass med HP, oplacerad i BIS-finalen
Stämningen i MC-gänget var i topp och helt opåverkat av det dåliga vädret. Stort tack för all hjälp med hundvakt, fotande och för ni ställer upp och gör det möjligt för oss. Ett extra tack till Vibeke och Henning som stannade kvar till finalerna i det dåliga vädret.

2019-08-04 Nordic Dog Show i Varde

Idag har Allan varit på Nordig Dog Show i Varde. Domare var Maria Del Carmen Romero. Totalt var det anmäld 30 whippets. Från Magic Colour deltog Kenzo – Magic Colour North Sail och Boss – Magic Colour Sheldons Theory.
Kenzo : Vann sin klass med SL och blev BIR Valp.
Boss: EXC-1, CK, BH1 med cert och Nordisk Cert och slutade som BIM.
Stort grattis till Allan , Kenzo och Boss.

2019-08-02/04 Tre-dagars utställning i Svenstavik

I år hade vi bestämt att vi skulle ställa ut alla tre dagar i Svenstavik. Med oss hade vi fått lockat Josh och hans familj. Första natten övernattade vi hos Josh och hans familj. De två andra nätterna bodde vi på ett lite Bed och Breakfast 3 mil från där utställningen var. Från Magic Colour deltog debutanten Josh – Magic Colour Latin Sail, Bella – Magic Colour Scarlet Tyler och Candy – Magic Colour Sugar Candy. Lite nytt denna gång är, att både Scarlet och Candy går i öppen klass, så husse ska visa Candy och det kan man lugnt säga han gjorde med bravur. På söndagen visade husse Candy till BIG2!
Det var mycket trevligt och lättsamt runt ringen – så det blev till många skratt under dagarna. Och inte minst hade vi det supertrevligt i den lilla Stuga med Josh familj – även har blev det mycket skratt. Det kan vi absolut göra om igen.

2019-08-02 Svenska Whippetklubbens inofficiella utställning

På Svenska Whippetklubbens inofficiella utställning i Svenstavik var det totalt anmäld 52 whippet och domare var Maria Gustafsson, kennel Nemaz Problemaz.
Josh blev 3:a i valp 6-9 mån
Bella blev 1:a med HP och slutade som BIM valp 6-9 mån
Scarlet blev 3:a med UK i öppen klass
Candy var oplacerad i öppen klass

2019-08-03 SvVK/Norra officiella utställning

På Vinthundsklubbens utställng var det anmäld 63 whippet och domare var Barbara Ruth Smith, kennel I’m Blueskies
Josh 2:a med HP i valp 6-9 mån
Bella 1:a med HP, BIR valp -6-9 mån och slutade BIS1 valp 6-9 mån
Scarlet EXC-3 med CK i öppen klass
Candy EXC-1, CK och BT3

2019-08-04 SKK:s Nordic Dog Show

På kennelklubbens utställning var det anmäld 47 whippet och domare var Erin Brown från Australien. Denna domare var lite tuffare i sin bedömning för det var nästan flera VG än EXC och väldig få CK.
Josh 2:a med HP i valp 6-9 mån
Bella 2:a med HP i valp 6-9 mån
Scarlet VG i öppen klass
Candy EXC-1, CK, BT1 med cert och Nordisk Cert, BIR och slutar BIG2

2019-08-01 På besök hos Josh

I samband med vi ska på tre-dagars utställning i Svenstavik, där även Josh med familj ska med, ska vi första natten övernatta hos Josh. Tusen tack för gästfriheten, den supergoda maten och trevliga sällskapet.

2019-07-31 Sugar-Kullen fyller 2 år

2019-07-27 SW:s Riksutställning på Strömsholm Slott

Traditions enligt har vi varit på Svenska Whippetklubbens Riksutställning. Kennelmatte är med till att arrangera denna två-dagars utställning. I år var det mycket varmt alla dagar med en temperatur på över 30 grader. Totalt var 197 whippetar anmälda 68 hanar och 129 tikar. Domare var Joanne Boudreault från Canada, kennel Forgetmenot Whippets. Tikarna ställdes på lördagen. Från MC deltog Bella – Magic Colour Blod Sail, Pippi – Magic Colour Sail By The Stars, Indi – Magic Colour Lightning Streak, Lovis – Magic Colour Love Me Cowboy och Chili – Magic Colour Cyber Babe.
I Bella och Pippis klass var det 12 valpar anmälda. Pippi var oplacerad, men Bella blev 4:a med HP. I Indis klass var det 24 unghundar. Indi var oplacerad. I Lovis klass var det en mördande konkurrens med 34 tikar i öppen klass. Lovis var oplacerad. Sist ut var Chili i seniorklass med 7 anmälda. Chili blev 4:a. Kennelmatte hade äran att få visa alla sånär Pippi, som visades så fint av sin matte. Alla tjejerna visade sig exemplariskt. I lunchpausen deltog Scarlet i skojkonkurrensen Bästa Huvud.Tack underbara valpköpare får att ni ställa upp. Ett särskilt tack till Vibeke och Henning som hjälpte till som funktionärer på utställningen – ni är guld värda.

2019-07-13 NDS i Tvååker

Idag har vi varit på NDS i Tvååker. Totalt var det anmäld 90 whippet. Domar på valpar var Bengt-Åke Bogren och på vuxna var det Wim Wiersma, Holland. Vi hade med oss Bella – Magic Colour Blond Sail, Candy - DKJUCH KLBJCh Magic Colour Sugar Candy och Scarlet – Magic Colour Scarlet Tyler. Det var Bellas debut på utställning och det var 4 tikar i klassen. Vi hade inte hunnit träna så mycket utställning, så mest var Bella med för träning. Stor var glädjen, då domaren tyckte om vår Bella. Bella vann valpklassen med HP och blev BIR valp. I stora ring var hon bland de som blev plockat ut i första gallringen bland mera än 40 valpar.
Candy fick excellent och blev 3:a med CK i unghundsklassen med 10 deltagande. Scarlet fick excellent i en stor öppenklass tikar på 23 deltagande. Vi var mycket nöjda med dagens resultat.

2019-07-13 Sheldon-Kullen fyller 3 år

2019-07-13 Sheldon-Kullen fyller 3 år

2019-07-05 Amy på utställning I Nörresundby

Idag har Amy – Magic Colour Sugar Blue varit på Myndeklubbens utställning i Nörresundby Totalt var det anmäld 79 whippet. Domare var Bart Scheerens, Belgien. Amy fick excellent och blev 4:a i unghundsklassen.

2019-06-28 Issi på Clear Round tävling

Denna underbara Issi, i går på Clear Round fixade hon det galant. Trots åska och en stressad arbetsdag med 8 gäster och 10 fritidsbarn som skulle klappa och kela. Vi hann bara köra från jobbet och direkt till tävling. Vill bara säga att jag har nog den finaste hund man kan önska sig.

2019-06-16 French-kulle fyller 8 år

2019-06-15/16 Amy på dubbelutställning i Polen

Denna helg har Amy – Magic Colour Sugar Blue varit på utställning med matte i Polen.
Dag1, NDS i Lack, Polen. Domare var Maciej Lupiec, Polen Excellent 1 och BT2 med cert
Dag2, NDS i Gorzów, Polen. Domare var Tomasz Wolanczyk, Polen Excellent 1 och BT2 med cert Stort grattis til Amy och Nanna. Vi är så stolta av er.

2019-06-13 Journey-kullen fyller 6 år

2019-06-11 Gold-Kullen fyller 11 år

2019-06-09 NDS i Märsta

Idag har vi varit på SKK:s utställning i Märsta. Totalt var det anmäld 33 whippets och domare var Jussi Liimatainen från Finland. Fån MC deltog Cosmo - Magic Colour Sporting Streak, Viking – KLBJCH Magic Colour Captain Tyler, Imse – SECH Magic Colour Cyber Cowboy, Candy – DKJUCH KLBJCH Magic Colour Sugar Candy, Scarlet – Magic Colour Scarlet Tyler, Indi – Magic Colour Lightning Streak och Chanel – SECH DKCH KLBCH Magic Colour Cosmo Chanel. Såhär gick det för våra hundar:
Cosmo: EXC-2 i unghundsklassen
Viking: EXC-2 i öppenklass
Imse: EXC-2 med CK i veteranklassen
Candy: EXC-2 med CK i unghundsklassen
Indi: VG-4 i unghundsklassen
Scarlet: EXC-2 med CK i öppenklass
Chanel debutera med sin avelsklass bestående av Viking, Scarlet, Cosmo och Indi. Vi blir BIR avelsklass med HP och slutar som BIS3 avelsklass
Vi blir också BIR Uppfödargrupp med HP utav tre uppfödargrupper. Vår grupp bestod av 4 kombinationer Imse, Cosmo, Scarlet och Candy.
Som alltid hade vi det trevlig. Vädret var soligt och mycket blåsande under bedömning. Då vi skulle till förbedömning i finalen började det att regna och alla blev mycket blöta. Solen kom tillbaka då vi var i finalen.
Stort tack till er alla som så tappert stod ut med det dåliga vädret. Det betyder mycket för oss att få möjlighet att visa så fina grupper.

2019-06-08 Besök av Skye, Zelda och Lily

Idag har vi haft fint besök av Skye och Zelda och deras lilla tvåbenade lillasyster Lily. Alla våra tjejer var tokiga och så försiktiga med Lily. Hussarna var så klart först ute och spela lite golf innan vi myste med lite god mat från grillen.

2019-06-03/05 Ringträning inför Märsta

Vi har haft ringträning den 3 och 5 juni inför för utställningen i Märsta den 9 juni 2019.
Vi tränade individuellt och så att visa i grupp, nu när vi för första gången har med en avelsgrupp efter Chanel. Dom som tränade var Bella – Magic Colour Blond Sail och Pippi – Magic Colour Sail by The Stars, Frank – Magic Colour Lucky Streak, Indi – Magic Colour Lightning Streak, Cosmo – Magic Colour Sporting Streak, Viking - Magic Colour Captain Tyler, Scarlet – Magic Colour Scarlet Tyler och mamma Chanel – Magic Colour Cosmo Chanel.
Efter träningarna var det fika och lite hundsnack.

2019-05-30 På inofficiell utställning i Gubbängen

Idag har vi varit på inofficiell utställning i Gubbängen för att träna på att vara på utställning. Totalt var det anmäld 6 whippet varav tre stycken kom från oss. Dom som deltog var Pippi – Magic Colour Sail By The Stars, Indi – Magic Colour Lightning Streak och så Chili – Magic Colour Cyber Babe.
Det var jättetrevligt vid ringside, där de flesta av whippetarna satt tillsammans och skönt att det även var fint väder. Extra roligt var det att Leo – Magic Colour Kiss Me Babe och matte Helena hälsade på.
Det var tre klasser, nämligen valpklass 4-9 månader, vuxenklass 9 månader till 8 år och veteranklass över 8 år. Vi trodde att dom skulle köra varje klass för sig, men det gjorde dom inte. Valparna var för sig och sedan blev det bästa tik med vuxna och veteran. Sedan blev det bäst i gruppen och avslutade med Best In Show för alla gruppvinnare.
Först ut var Pippi i valpklass. Pippi och matte Gunilla slutade som 2:a med HP.
Dagens vinnare var Indi och Anna-Carin som först vann vuxenklass tikar med HP och sedan blev bästa tik 1 och slutade som bäst i gruppen 2. Chili blev bästa tik 2. Stort grattis till Pippi och Indi med mattar.

2019-05-29 Bella har flytta hem till oss

Idag har Bella – Magic Colour Blod Sail flyttat tillbaka till oss. Det fungerade tyvärr inte med familjens son som är diagnosticerat med ADHD.

2019-05-25-26 Myndeklubbens dubbelutställning i Vejen

Traditions enligt har vi varit på danska Myndeklubbens dubbelutställning i Vejen i Danmark. Som vanligt var utställningen väl arrangerat med många fina priser. Stort tack till Myndeklubben. Som något nytt hade vi hyrd stugorna som finns på Vejen Idrätscenter och det var en hit.
Totalt var det anmäld 54 whippets på lördagen och domare var Vlatislav Vojtek från Slovakien. På söndagen var det anmäld 52 whippets och domare var Iveta Vojtekova från Slovakien. Från Magic Colour deltog Kenzo – Magic Colour North Sail, Boss – Magic Colour Sheldons Theory, Viking – KLBJCH Magic Colour Captain Tyler, Leffe – DKCH SECH KLBCH DKVECH KLBVCH Magic Colour Cyber Life, Candy – DKJUCH KLBJCH Magic Colour Sugar Candy, Lovis – Magic Colour Love Me Cowboy, Scarlet – Magic Colour Scarlet Tyler, Smukke – Magic Colour Wonder Babe och Chili – C.I.B DKCH SECH KLBCH DKVECH Magic Colour Cyber Babe.

Lördag Söndag
KenzoSL, BIM babyvalpSL, BIM babyvalp
BossEXVG
VikingEX-2, CK, BH4EX-2, CK, BH4
LeffeEX-1, CK, BH2, BIM VetEX-1, CK, BIR Vet, BH3, BIS1 Vet.
CandyEX-1, CK, BIR-Mellan, BIS1-MellanEX-1, CK, BT1, Cert, BIM, BIS2-BIM, BIS2-Mellan
ScarletEX-4EX
SmukkeEX-1, CK, BT1, Cert, BIM, BIS1-BIMEX-2, CK, BT2
ChiliEX-1, CK, KLBV Cert, BIR-Vet, BIS3-VetEX-1, CK, KLBV Cert, BIM-Vet
Uppfödarkl1, HP, BIS1 Uppfödare1, HP, BIS1 Uppfödare
Som vanligt var det supertrevlig stämning i MC-gänget. Lördag kväll passade på att fira två 70-åringer med god mat och tårta. Mycket skratt blev det.
Stort grattis till alla vinnarna och stort TACK underbara vänner för ställer upp och gör detta möjligt för oss.

2019-05-19 Chanel Valpträff

Idag har vi haft valpträff med valpar från Chanels tre kullar. Det var en riktigt trevligt träff och tusen tack för att så många kunna komma. Först hade vi en fotosession, därefter hade vi ringträning – både individuellt och träna visa grupp inför kommande utställningar i Gubbängen 30 maj och i Märsta 9 juni. Vi avslutade träffen med fika och mycket trevligt sällskap.
Från Chanels första kull med Tyler deltog Viking – Magic Colour Captain Tyler) och Scarlet – Magic Colour Scarlet Tyler.
Från Chanels andra kull med Liam deltog Frank – Magic Colour Lucky Streak, Ffanci – Magic Colour Blushing Streak och Indi – Magic Colour Lightning Streak.
Från Chanels tredje kull med Ketch deltog Bella – Magic Colour Blond Sail och Pippi – Magic Colour Sail by The Stars.

2019-05-11 Hälsar på Anders

Då vi var och heja på Amy på LC tävlingen i Roskilde, upptäcker vi plötslig att Anders och hans familj och är på tävlingen. Det var jätteroligt att få träffa Ander (MC Kiss And Wish) och hans familj.

2019-05-11 Amy på Internationell LC tävling

Efter dagens utställning på Roskilde Dyrskue Plads hann vi precis att få se Amy (MC Blue Sugar) springa sitt andra LC lopp i national klass. Amy slutade som 8 utav 16. Stort grattis till Amy och Nanna.

2019-05-10 3-dagers utställning i Roskilde

I denna helg har vi varit på 3-dagars utställning i Roskilde i Danmark. Vädret var inte precis sommarväder. På fredag öppnade himlen sig, då championtikarna var i ringen och då Chanel stod på bordet var det även åskar. På lördagen var det sol, men på söndagen var det isvindar – inget roligt whippetväder. Som alltid var det trevligt runt ringen.

Fredag – Nordic Lördag - InternationalSöndag - International
DomareLis-Beth Liljekvist, SE (54)Gitte Finnich Pedersen, DK (43)Leila Kärkäs, FI (59)
CandyEx, 1:a, CK, BT4, R-certEx, 1:a, CK, BT4, R-certEx, 3:a
ScarletEx, 2:a, CKEx, 2:a, CKVG
ChanelEx, 2:a, CK
ChiliEx, 2:a, CK
SmukkeEx, 1:a, CK

2019-05-05 Grattis till Babe kullen som fyller 5 år idag

2019-05-05 Grattis till Tyler kullen som fyller 3 år idag

2019-04-27 NDS i Västerås

Idag har vi varit på NDS i Västerås. Totalt var det anmäld 47 whippets och domare var Jeanett Lemmeke från Sverige. Med oss hade vi Candy – MC Sugar Candy och Scarlet – MC Scarlet Tyler. Candy fick Ex och belv 3:a. Scarlet fick Ex, men oplacerat. Så vi var snabbt hemma igen och kunna njuta av det fina vädret i stället.

2019-04-24 Hälsning från Stina

Dessa fina bilder fick vi idag på Stina – MC Bonnie Tyler. Såhär beskriver matte Stina - hon är sprallig, glad, lättsam, följsam, barnkär, matte-kär mm mm. Man blir glad bara av att se henne.

2019-04-21 Amy debutera på LC

Idag debuterade Amy på sin första nationella LC tävling i Hoppe i Tyskland. Och vilken duktig tjej hon var. Hon lå 2:a efter 1:a genomlopp. Hon gjorde även ett bra 2:a lopp för hon slutade som 2:a med tysk LC CERT på sin första tävling. Stort grattis till Amy och matte Nanna – vi är så stolta av er. Foto Torben Blach och Nanna Friis Jensen.

2019-04-19 Kenzo

I dag debuterade Kenzo (MC North Sail) på sin första utställning. Han var så cool och duktig i ringen. En riktig liten glad valp med mycket personlighet. Vi passade så klart på att ta lite bilder på honom.

2019-04-19 Myndeklubbens utställning i Århus

I påskhelgen har vi varit på en liten resa till Danmark – så klart för att bland annat delta på Myndeklubbens utställning i Århus. Totalt var det anmäld 72 whippets och domare var Wendye Slatyer från Australien. Från MC deltog debutanten Kenzo (MC North Sail), Boss (MC Sheldons Theory), Viking (MC Captain Tyler), Candy (MC Sugar Candy), Scarlet (MC Scarlet Tyler), Smukke (MC Woner Babe och Chili (MC Cyber Babe). Såhär gick det för oss:
Kenzo : SL (Särdeles lovende), BIR baby valp och BIS1 baby valp
Boss: EXC-2, CK och BH4
Viking: EXC
Candy: EXC-1, CK och urplockat bland de 6 till BT, BIR unghund, BIS2 unghund
Scarlet: EXC
Smukke: VG
Chili: EXC-2, CK
Uppfödarklass: 2:a med HP

Dagens stjärnor var debutanten Kenzo, Boss och Candy. Stort grattis till Allan. Stort TACK till Ruth och Stellan för att vi fick bo hos er och Stellan som hjälpte till på utställningen samt Birgitta och Göran för, att de tog hand om Chanel och Sös i byte med Viking. Sedan var det roligt att hälsa på Amy (MC Sugar Blue) och matte som kom på besök.

2019-04-08 Amy på IDS i Zwolle, Nederländerna

Idag har Amy varit på IDS i Zwolle i Nederländerna. Domare var Roel Van Veen-Keur från Nederländerna. Amy fick EXC och blev 3:a i unghundsklassen. Stort grattis till Amy och matte.

2019-04-05 Hälsningar från Josh

Vi har löpande fått återkopplingar från Josh och hans familj. Allt går jättebra med Josh. Nu har kennelmatte äntligen fått kopierat över bilderna från sin mobil. Vi ser verkligen fram emot att träffa denna snygga kille – en kopia på sin mamma Chanel.

2019-04-01 Amy har fått godkänt LC-licens

Den 1 april tog Amy (MC Blue Sugar) sitt sista godkännande LC-licenslopp. Stort grattis till – ska bli så spännande att följa er. Fotograf på LC-bilderna är Kaj Fröling.

2019-03-24 Amy på IDS i Leiden, Nederländerna

Idag fick vi en härlig rapport från Amy’s ( (Magic Colour Sugar Blue) matte att dom har varit på IDS i Leiden i Nederländerna. Domare var Gerard Jipping från Nederländerna. Amy fick EXC och vann unghundsklassen med en jättefin kritik. Stort grattis till Amy och matte.

2019-03-23 Utställning i Vilsta

Idag har vi varit på SW:s officiella utställning i Vilsta. Totalt 116 whippets var anmäld och domare för valpar och juniorer var Mike Howgate från Storbriannie (kennel Palmik) och domare för övriga officiella klasser och BIS var Yvonne Hull från Storbritannien (kennel Palmik). Från MC deltog Candy (MC Sugar Candy), Scarlet (MC Scarlet Tyler) och så Lovis (MC Love Me Cowboy). Sedan november 2018 har det upplevats som bedömningarna har blivit mycket hårdare och så var även fallet på denna utställning. Totalt fick 47 EXC, 26 VG, 10 G och 20 CK delades ut. I Candys klass var det 8 unghundar varav 3 fick EXC och 2 med CK, 2 VG och 3G. Candy fick exc och blev 2:a med CK och en super fin kritik. Scarlet och Lovis deltog i en megastor öppenklass med 29 tikar. Här fick 17 EXC och 5 med CK, 9 VG och 3 G. Lovis fall inte i domarens smak och fick lite chockat G. Scarlet fick EXC. Båda fick en mycket fin kritik. Stämningen var som alltid trevlig. Stort tack för all hjälp med utställningen och mycket trevligt sällskap.

2019-03-16 Stockholms Kennelklubbs Vackraste Valp

För att kunna delta på Stockholms Kennelklubbs Vackraste valp, ska hunden ha placerat sig som BIS1 på en länsklubbsutställning samt att ägaren ska vara medlem av STOKK. Candy (MC Sugar Candy) placerade sig två gånger i valpklass som BIS1 2018. Första gång i april i Sundsvall och andra gången i april i Västerås. Tävlingen är en vinn eller försvinn tävling, där två lottade hundar möter varandra. Candy var som alltid på hugget och klarade 1. omgången men tappade 2. Omgången. Efter tävlingen var det middag, där arrangören hade samlad alla vinthundsmänniskorna. Det var jättetrevligt och roligt att få vara med.

2019-03-05 Ringträning för Whippetklubben

Idag håll kennelmatte i Whippetklubbens ringträning inför utställningarna i Upplands Väsby och Vilsta. Roligt att så många kom. Mycket trevlig stämning.

2019-02-23 Hot-kullen 4 år idag

2019-02-02 Jazzo-kullen 9 år idag

2019-01-20 IDS Åbo

Idag har Birgitta och kennelmatte varit på IDS utställning i Åbo i Finland. Totalt är det anmält 96 whippets och domare är Robert Kotlár från Ungern. Vi har med oss Viking (MC Captain Tyler), Candy (MC Sugar Candy) och Chili (Ch MC Cyber Babe). Viking fick exc och blev 5:a i öppenklass. Candy fick exc och blev 3:a med CK i enstor unghundsklass. Även Chili fick exc och blev 3:a i veteranklassen. Som alltid var det supertrevligt ressällskap.