2012-12-31 Nyårshälsning från Columbus och Leffe

Dagen i ära hade husse och matte fått använda stolarna medan grabbarna fick nöja sig med soffan!

2012-12-31 Nyårsfirande i Småland

För att slippa allt fyvärkeri firade vi nyår i fritidshuset i Småland med våra whippetvänner Anette och Allan (men Bijour). Ute i skogen var det mycket smått med fyrvärkeri, vilket både hunderna och vi tyckte var skönt...

Nyårsbordet
Nyårs förrätt
Nyårs dessert
En sväng i de Småländska skogar

2012-12-25 Hälsning från Mir

Mir lever väl och är en mycket ompysslad liten whippet

2012-12-25 Hälsning från Whenke

Whenke med sin flock på en vinterpromenad

2012-12-24 Hälsning från Vitesse

Matte hade inga snöbilder så detta är ett från i höstas

2012-12-24 Hälsningar från Leffe och Columbus

Snöbus i trädgården ... och så vila efteråt.

2012-12-19 Hälsning från Walther

En liten hälsning från Walther i sitt fina nya täcke från oss :-)

2012-12-15 Utställning i Stockholmsmässen

Ett rekord stort antal - hela 126 whippetar var anmälda till utställningen i Stockholmsmässan. Domare var Agneta Kappars, Kennel Kapriol. Med från os deltog syskonparret Tintin - Magic Colour Cyber Space och Chili - DKCH Magic Colour Cyber Babe. Det var 19 styck i Tintins klass. Tintin fick excellent men var oplacerad. I championklass tikar var det anmäld 13 styck och 12 deltog. Det var verkligen de mest vinrikaste champion tikar som deltog. Chili började med att få excellent och var bland de sex som blev utplockade. Chili slutade som 4:a med CK och med en super kritik. Vi är mycket nöjda med resultatet. Tack Malin för trevligt sälskap och hjälp med fotande.

Tintin - Magic Colour Cyber Space
 
 
Tintin står fint
Chili - Magic Colour Cyber Babe
 
Chili i en stor championklass
Full fart på Chili (och Jeannette)
 
Chili blir fyra i champion klassen

2012-12-12 Midnight-kullen 4 år

2012-12-10 Hälsning från Walther

Walther och matte har börjat ny hundkurs i fortsättningslydnad. Det går riktigt bra förutom när det är alldeles för kallt för små whippet tassar, då är det svårare med koncentrationen :). Vid ett kurstillfälle testade vi på att lägga spår och det fullkomligt älskade Walther, och duktig var han! Så en spårkurs står näst på listan.

2012-12-10 Hälsning från Tiger

Tiger har fått en ny mys-plats. Då matte och husse satt in två av utemöblerna gick det inte länge förrän Tiger var på plats.;

2012-12-04 Valpar efter Snow i Japan

Den 4 december blev Snow - JKC Ch Magic Colour Cyber Star pappa till 8 valpar (6 hanar och 2 tikar) i Japan. Mamma är JKC Ch Airescot Melody Maid.

2012-12-07 Hälsning från Cindy

Som de fleste andra whippeter gillar Cindy snön, så länge det inte blåser och snöar ute - då vill hon hellra liggar inne under filten.

2012-12-06 Hälsning från Crissie

Crissie är nu en naturlig del av familjen och gillar tillvaron med chihuahua-kompisen Bella och whippeten Chess som är på besök när husse och matte är på semester.

2012-12-05 Hälsning från Vitesse

Vitesse med sin kompis Casper för full fart på gärdet i Stockholm.

2012-12-04 Diba fyller 10 år

Idag fyller vår lilla Diba 10 år - som sin mor ser hon fortfarande ut som en unghund (fast aktivitetsnivån är numera som en pensionärs :-))

2012-11-24 Chili blir rasvinnar 2012 i Danmark

Vilket år det har varit för Chili. Hon har totalt varit utställd fyra gånger i Danmark i år. Nyborg var första utställningen hon kunna vara med på efter hon har haft valpar. Hon har placerad sig som en gång BT2, två gånger BIR och en gång BIM, vilket gjorde att hon slutade med att blir årets Whippet 2012 i Danmark. Vi blev lite rörda, då Chili blev presenterad som årets rasvinnar 2012.

2012-11-24 Utställning i Nyborg (Danmark)

Traditionsenligt var vi på danska Myndeklubbens julutställning i Nyborg. I år var det ett rekord stort antal anmälda whippetar – hela 51 stycken. Domare var Joachim Bartusch från Tyskland. Från vår kennel deltog hela 9 whippetar. Billie – Magic Colour Cosmo Wind och Linus – Magic Colour Breeze debuterade i baby valpklass. Sedan deltog Imse – Magic Colour Cyber Cowboy,Felix – DKCH Magic Colour Silver Sunshine, Joy – Magic Colour French Impulse, Bijou – Magic Colour French Kiss, Bianca – Magic Colour Scented White Diamond, Chili – DKCH Magic Colour Cyber Babe och Diba – Airescot Jenny Lind.

Det blev till många very good även för oss - mera än 2/3 av alla whippetarna fick very good. Endast två tikar fick CK och en av dem var vår Chili.

Så här blev resultatet för oss:

Billie babyvalp 2 med HP

Linus babyvalp 3 med HP

Imse, VG och 3:a i öppenklass hanar

Felix, EXC och 2:a i championklass hanar

Joy, VG och 1:a I junior klass tikar

Bijou, VG och 2:a i juniorklass tikar

Bianca, VG och 2:a i öppenklass tikar

Chili, EXC och 1:a med CK i championklass tikar och sin 3:e klubbcert, BT1 och BIM

Diba, VG och 2:a i veteranklass tikar

 

Vi ställde även med en uppfödarklass och det var mycket glädjande att vi fick konkurrens. Vi blev BIR uppfödare med HP och slutade som BIS uppfödare.

 

Det var som alltid en otrolig trevlig utställning med massor av fina priser och rosetter till alla. Och en mycket bra stämning runt ringen.

Linus och ...
... Billie i valpklassen
Imse i öppenklass
Felix i championklassen
Joy och Bijou i junior-klassen
Bianca i öppenklass
Chili
 
BIR och BIM
Diba i veteranklass
BIR Uppföder
BIS uppföder

2012-11-13 Hälsning från Bijou

Bijou har varit på träff med Vitesse och Gunilla på Gärdet.....gissa om dom sprang.....kul att ha en syrra i närheten....det blir mer spring framöver!

2012-11-10 Hjalmar på semester

Hjalmars matta och husse ska på semester i Thailand i fyra veckor och Hjalmars semester blir då på kenneln tillsammans med sin syrra och resten av flocken.

2012-11-10 Hälsning från Linus

Snart är det dax för debut i utställningsringen för Linus och såhär duktig har Linus blivit. Man blir riktig stolt som uppdfödare.

2012-11-05 Hälsning från Mynta

Mynta var ute och visade upp sig i sitt nya hösttäcke idag.

2012-11-05 Hälsning från Columbus och Leffe

Matte och Husse har varit i Ikea och köpa tygdjur till Leffe och Coloumbus i anledningen av att Leffe fyller 3 år.

 
Undra vart husse och matte ska sitta...

2012-11-05 Bailey tar LC-licens

Igår sprang Bailey sitt tredje LC licenslopp och blev godkänd och är nu klar för att börja tävla nästa säsong.

2012-11-03/04 Utställning i Herning (Danmark)

I år fick vi dela på oss, så att Peter stannade hemma och var hundvakt, när Jeannette och Malin åkte på to-dagars utställning i Herning. Det var ett rekord stort antal hundar anmälda. Med sig hade vi Imse - Magic Colour Cyber Cowboy, Bianca - Magic Colour White Scented Diamond, Joy - Magic Colour French Impulse, Zorba - Magic Colour Lady Jazzo och hennes dotter Zamba - Golden Whip Black Eyed Tiger, som är efter Magic Colour Sunshine Of My Life och Magic Colour Lady Jazzo.

Zamba blev BIR valp båda dagarna och på lördagen blev hon BIS 3 valp utav mera 50 valpar. Imse fick exc och blev 3:a i öppenklass hanar på lördagen. På söndagen vann han öppenklass hanar och slutade som BH4. Joy fick VG på lördagen och exc på söndagen, men oplacerad. Zorba fick exc på lördagen och placerade sig som 4:a i en stor öppenklass tikar. På söndagen vann även hon Öppenklass tikar och placerade sig som BT4. Bianca fick exc båda dagarna, men var oplacerad. Vi deltog också med en uppfödarklass båda dagarna och blev BIR med HP. Vi var dock oplacerad i BIS-finalen.

Tack Signe för att du hjälpte oss med att visa vår uppfödargrupp båda dagar. Det var en otrolig fin stämning runt ringen och i Magic Colour gänget.

Koncentration vid sidan om ringen
Zamba
Zamba i stora ringen
 
Imse
Joy
Zorba
Bianca

2012-11-06 Cyber kullen 3 år idag

Idag grattar vi Cyber-kullen som fyller 3 år.

2012-10-26 Hälsning från Walther

Idag var det lite firande på djurkompaniet som hade bjudit in en fotograf för att ta porträttbilder på sina husdjur. Självklart var matte där med Walther :)

2012-10-22 Hälsning från Diamond

Diamond som ju numera tror han är en Sibiran Husky, har nu också börja träna cykel-drag. Husse får månge kommentarer när han har den "korthåriga" Sibiran framför cykeln :-) Han fundera faktisk på att tävla med Diamond, och det skulle ju vara lite kul.

Full fart på draghundarna!
Lite trött blir man

2012-10-21 Hälsning från Crissie

Ett par bilder på lilla Crissie, som trivs fint i sin nya familj.

Crissie med lill-husse och bästisen Bella
Stor och fin korg

2012-10-20 Hälsning från Columbus och Leffe

Grabbarna grus njuter den milda hösten i Danmark (kollar bara färgen på gräset)

 
Columbus: "Sa du något?"

2012-10-20 Hälsning från Sputnik

En liten hälsning från Sputnik i Sundsvall.

2012-10-20 Hälsning från Linus

Linus är nu närmast hemmastadgat och trivs bra med nya whippetkompisen Loke.

2012-10-17 Hälsning från Saba

Det går fortfarande bra med Saba.

2012-10-17 Hälsning från Cindy

Har vart på en härlig lång promenad i det höstiga vädret. Vi mötte 5 st rådjur som Cindy fokuserade skarpt på men dom blev inte roliga förrän dom sprang iväg:) Whippet racet är nu avslutat för vintervila och vi har fått många nya whippet kompisar=). Cindy älskar att jaga och vi tycker också att det är fantastiskt kul.

 
Cindys i sitt nya täcke från England.

2012-10-14 Hälsning från Hjalmar

Det går bra för lilla Hjalmar som blir mer och mer hemvant i sitt nya hem :-)

2012-10-14 Utställning i Enköping

Vinthundsklubben hade utställning i ett kallt Ridhus. Anmäld var 15 valpar, 20 hanar och 29 tikar. Domare var Caroline Osborne, England. Från vår kennel deltog Bailey - Magic Colour French Lover, Imse - Magic Colour Cyber Cowboy och Mynta - Magic Colour Cyber Queen.

Bäst klarade sig Bailey som vann juniorklass hanar med CK, men oplacerad i BH. En stor eloge till matte Linda som presenterade Bailey så fint. Imse fick VG och placerade sig som 2:a i öppenklass hanar. Domaren tyckte att Imse var för small och saknade bröstkorg. Mynta fick excellent men var oplacerad i öppenklass tikar. Både Bailey och Mynta fick mycket fina kritiker.

På besök var den alltid glada solstråle Otto - Magic Colour Midnight Express. Det var en mycket lång dag i ett kallt ridhus (domaren dömde endast 11 hundar i timmen).


 
Bailey i juniorklassen

2012-10-13 Klubbmästerskap i Lure Coursing i Bråviken

KM i LC i bråviken i dag, härligt höstväder. Blanco Magic Colour Jazzo White Diamond blir 3:a i gröngölingarna. Sessan Magic Colour Pure Gold bästa whippet och KM vinnare med högsta poäng oavsett ras.....Stort GRATTIS till Malin och Jocke för det fantastiska reslutatet ... vi är mycket stolta.

2012-10-12 Otto

Kunna inte låta blir att ta detta bild från FB av Otto - Magic Colour Midnight Express. Otto blir fyra år till december och har blivit riktigt fin.

2012-10-10 Hälsning från Mio

Idag var det dags för höstjacka! Matte och Mio hoppas på många fina höstdagar i Tyresö slottspark, som är favoritstället.
Mio längtar efter att golfbanan ska stänga, och matte och husse hoppas att den är öppen lite till.

2012-10-09 Hälsning från Bijou

Här hälsning från Bijou med kompis Mandus. Hade en riktigt fin lekdag i Stensjö igår. Idag har vi haft besök med lång fin strandpromenad efteråt.

2012-10-08 Hälsning från Whenke

Nog sörjer hundarna allt. Whenke är ännu mer "nära" än tidigare

2012-10-02 Hälsning från Tintin

Tintin i ett höstlikt Västerås

2012-09-30 WR-Derbyt i Tingsryd/Asarum

Gauss gjorde ett ganska dåligt försöksheat och ett väldigt bra, vilket gjorde att han hamnade i hanarnas C-final. I finalen kom han sist, men bara en hundradel efter trean. Husse var nöjd ändå med en lyckad tävling utan strul.

2012-09-25 Hälsning från Nova

Nova har fått en ny whippetkompis Sessan på 6 månader. Dom kommer bra överens och Nova gillar att ha fått en kompis att rusa med

2012-09-25 Bailey och kaninen Balder

För den som inte känner kaniner kan jag berätta att när en kanin ligger på sidan och blundar, då är den trygg, då har den gått in i mysläge och är helt avslappnad. Det är lite ovanligt att se kaniner i detta läge, därför kan man lätt tro att den är sjuk, skadad eller tillockmed död (kanske extra lätt att tro då den har en kaninjägare vid sin sida). Här myser Balder med Bailey i soffan. För Balders del blev det för varmt efter en stund och han blev tvungen att hoppa ner till golvet igen.

2012-09-24 Hälsning från Jasmine

Jasmine har nu flyttat den långe vägen från Stockholm till Umeå med matte och bästis. Matte berätter att både Jasmine och Safira trivs jätte bra. De har så mycket härlig natur att vara i och stora öppna fält att springa på, så det kan nog inte bli bättre.

Jasmine och Safira trivs på de öppna yterna
 

2012-09-23 Pappa Cosmo på besök

Idag kom pappa Cosmo med familj på besök, för att hälsa på valparna. Efter lite spring i trädgården blev det kollat på valparna i lååång tid...

 
Chili tillåter inte så mycket längre :-)

2012-09-23 Hälsning från Columbus och Leffe

Idag var det Marathonlopp på gatan där grabbarna bor... det skulle de förstås ut och kolla på

2012-09-22 Klubbmästerskap i Lure Coursing i Norberg

Sessan - Magic Colour Pure Gold, Zorba - Magic Colour Lady Jazzo och Gauss - Magic Colour White Rock Jazzo deltog i Lure Coursing tävlingen i Norberg. Zorba blev lottad att springa mot Gauss och det gjorde väl ingenting men dom taggar varandra så dom tappade ju trasan båda två för ett ögonblick. Så av whipparna (9 st) kom Gauss sist, zorba näst sist och bäst var sessan som kom 5:a.

 
Gauss
Zorba
Sessan

2012-09-17 Hälsning från Jasmine

Jasmine somnade ståendes i mattes hand idag, knasiga och fantastiskt underbara hund!

2012-09-17 Hälsning från Columbus och Leffe

Barnbarnet var på besök idag det är något leffe och columbus gillar.

Hundar som gillar barn
 

2012-09-14 Hälsning från Walther

Det är bara bus i Walther, matte får dagligen sig ett gott skratt. Lyckan är gjord när man får springa med bästa whippet kompisarna eller busa i skogen och söka efter godis som ligget gömda bland träden. :)

Walther söker godis...
 

2012-09-14 Hälsning från Tintin

Tintin o familjens nya lille kusin hade så mysigt ihop. Tintin älskar småbarn och pussar dem gärna. Valter i sin tur försökte fånga Tintins tunga :-)

 
Tintin gillar barn

2012-09-09 Zorba och Sessan på besök

Idag har vi haft besök av kennel Golden Whip med Sessan, Zorba och hennes dotter samt Harra. Som alltid går hundarna alltid bra ihop och vi människor hade det också jättetrevligt.

Lek i trädgården
Gissa vem som är lägst i hirakin
Zamba - Golden Whip Black eyed Tiger
Harry

2012-09-08 Utställning i Gimo (Uppsala)

I denna helg var vi på utställning i Gimo. Det var anmäld 39 whippetar och domare var Shaun Watson från Cypen.

Från Colour Magic deltog Bailey - Magic Colour French Lover med matte, Imse - Magic Colour Cyber Cowboy och Mynta - Magic Colour Cyber Queen. Bailey vann juniorklass hanar med CK, men var oplacerad i bästa hane. Imse placerade sig som 2:a i öppenklass med CK och blev BH4 med reserv-cert - endast en plats från certet. Mynta placerade sig också som 2:a i öppenklass med CK, men var oplacerad i bästa tik. Alla tre hundar fick mycket bra kritik. Och denna gången var vädret fint. Tack för trevligt sällskap Linda.

Bailey i ringen
Bailey mätts på bordet (domaren mätte alla hundar)
Imse på bordet
Mynta på bordet

2012-09-02 Gauss på WR tävling i Halmstad

Tredje helgen i rad med WR-tävling för Gauss och nu gick det bra igen. Katarina Nilsson fick starta Gauss och husse tog emot i gropen och det gick helt utan problem.

I första försöket fick Gauss till en kanonstart, han som annars brukar vara sist ut, vilket gjorde att han matchade de snabba hundar han lottats mot och kom tvåa på en mycket bra tid. I andra försöket gick det lite långsammare men även här kom han tvåa. Den snabba tiden i första loppet gjorde att han hamnade i C-finalen tillsammans med riktigt snabba hundar och där hade han ingen chans utan slutade som fyra. Stort Grattis till husse och Gauss med det fina resultatet.

 
Gauss på väg fram
Gaus tar täten i lopp två
Gauss är lite efter i C-finalen

Columbus och Leffe på LC träning

Både hundar och husse är blivit ordentligt biten av LC. Idag har de haft en underbar dag på LC träning i fina omgivningar i sällskap med trevliga hundmänniskor. Leffe fick sin LC licens och ska tävla för första gången den 22 september i Gilleje. Columbus testade att springa tillsammans med en annan hund och dete gick självklart mycket bra.

Columbus är tändt på trasen
Lite instruktion
Klar för start
Säker transport

2012-09-02 Hälsning från Vitesse

En nöjd Vitesse som har greppat det där med livets mening och att kunna njuta av nuet.

2012-08-31 Utställning i Högbro Bruk

Jeannette var ensam iväg på två-dagars utställning i Högbo Bruk - Peter var hemma och tog hand om valparna och övriga flocken. Med sig hade hon Imse - Magic Colour Cyber Cowboy och Mynta - Magic Colour Cyber Queen.På lördagen var domaren Arne Foss från Norge. Vädret var absolut inte whippetväder. Det spöregnade hela dagen, men det var inte kallt. Både Imse och Mynta skötte sig himla bra och var nästa inte påverkade av det dåliga vädret. Båda två fick Excellent, men var oplacerad i sina klasser.

På söndagen var domaren Torbjörn Skar från Sverige. Det regnade fortfarande på morgonen och nu hade hela utställningsplatsen omvandlats till en stor lervälling, så att ha på sig finkläder var bara att glömma och nu var det till och med kallt också. Imse klarade sig bäst - han vann öppenklass hanar med CK och slutade som BH3 med Cert. Gissa om vi blev glada. Enligt domaren var han den av dem som var minst påverkat av leran. Det är Imse andra cert. Även Mynta var i en mycket stor öppenklass tikar. Mynta fick Excellent och en mycket fin kritik, men var oplacerad. Det var två leriga och trötta hundar och en lika så lerig och trött människa som mycket nöjda åkte hem från två-dagarsutställningen.

Utställningsringen
Gångvägen
Imse BH-3
Imse tar sitt andra CERT

2012-08-28 Hälsning från Columbus och Leffe

Grabbarna är lediga med husse och matte i fritidshuset, där stranden är en hit

Stranden är ju helt rätt för en whippet
 

2012-08-26 DKK utställning i Århus

Det var DKK national utställning i Århus. Antal anmälda whippetar var 25 styck och domare var Peter Harsanyi, HU.
Från Magic Colour deltog i öppenklass hanar Felix - Magic Colour Silver Sunshine och Leffe - Magic Colour Cyber Life. Felix vinner öppenklass hanar med CK och Leffe får VG och placerar sig som 4:a. Felix blir sedan BH1 och vinner sitt sista cert och kan härmed titulera sig ny dansk Champion. Felix slutar som BIM. Stort GRATTIS till Felix ägare Marianne och tusen tack Allan för att du visade Felix till sitt championat.
Joy - Magic Colour French Impulse fick excellent och blev 2:a med CK i juniourklasse tikar. Bianca - Magic Colour Scented White Diamond fick också excellent och blev 2:a i öppenklass tikar med CK och slutade som BT4.

Vilken dag för kennel Magic Colour - vi är stolta över vår valpköpares fina prestationer

 
BIM och BIR på utställningen

2012-08-25 Whippetrace i Södertälje

Det var whippetrace tävling i Södertälje. Från Magic Colour deltog två debutanter, nämligen Gauss - Magic Colour Jazzo White Rock och Zorba - Magic Colour Lady Jazzo
samt Sessan - Magic Colour Pure Gold. Gauss vann första försöks heatet, men hussesjuk som han är, så vände han tillbaka, då husse pratade i bakgrunden i andra loppet.
Det gick bättre för Zorba och Sessan, som placerade sig 1:a och 2:a i D-finalen. Stort Grattis till Malin och Jocke som äger Zorba och Sessan.

Gauss på gång
Zorba och Sessan på prispallen
Zorba
Sessan
 

2012-08-21 Scented kullen 6 år idag

I dag fyller vårt första kull 6 år...

2012-08-18 Gauss tar WR Licens

I dag skötte Gauss sig enligt regelboken och sprang ett par bra WR licens lopp... och har nu sin tävlingslicens. Stort grattis till Gauss och husse.

Gauss i lopp 1 (röd hund)
Gauss i lopp 2 (blå hund)
Gauss i D-final (röd hund)
 

2012-08-18 Sunshine kullen 5 år

Vi grattar Sunshine kullen som idag fyller 5 år

2012-08-12 Sommarhälsning från Jasmine

Jasmine njuter livet på semester i Norrland... dit hon ganska snart ska flytta med matte

Jasmine och bästisen Safira

2012-08-11 Utställning i Askersund

Totalt var det anmäld 57 whippeter och domare var Geoffrey Kill från Australien. Med oss hade vi Imse - Magic Colour Cyber Cowboy och Bijou - Magic Colour French Kiss med familj.

Det var lite av en upplevelse - det upplevdes som 1/4 av hundarna fick excellent, 2/4 fick very good och 1/4 fick good. Domaren var mycket snabb. Imse skötte sig riktigt bra och fick en fin kritik men fick very good. Bättre gick det för Bijou - hon fick excellent och placerade sig som 2:a med CK i juniorklass tikar. Hon var oplacerad i BT.

Jeannette var ensam iväg, då Peter var hemma om pyssla om Chili och övriga flocken och Annette och Allan hann först komma efter att Imse hade varit i ringen, så Imse finns det inga bilder på. Tack för trevligt sällskap som vanligt Annette & Allan.

Bijour anländer
Bijou på bordet
Bijou i junior-klassen
Bijou i BT konkurrencen

2012-08-06 Hälsning från Mio

En liten hälsning från Mio som viser hur snäll han är...

2012-08-05 Sessan på Whippetrace SM

I helgen deltog Sessan i SM i WR i Norrköping. Sessan inte var i topptrim och slutade på 3:e plats i F finalen, det var till H-final.

 
Sessan på podiet
Sessan med alla vinster
Sessan får massage för att lössna upp musklerna

2012-08-03 Hälsning från Columbus och Leffe

Efter en lång dag på LC banan vilar hundar och människor...

 
Columbus och Leffe med en trött husse

2012-08-01 Hälsning från Nova

I vått och torrt, det är sann "syskonkärlek". Nova är väldigt tålig med lil-matte och låter henne ta ben och klänga och krama henne utan att vara allt för brydd. Gör det ont så bara vänder hon på huvudet för att "markera". Tyvärr har Nova mistat sin kompis Puma, som fick somna in lugnt och fridfullt den 30/7. Som ny kompis kommer Nova att få en salukivalp, då matte inte vill att Nova ska vara ensam hund.

Fina Nova
Ny bästis?
En sista bild på Nova's bästis Puma
Lill-matte följer alltid Nova - även när hon ska badas!

2012-07-31 LC Tävling Tammsvik 2012

Syskonparet Spike (Magic Colour Gold Charmer) och Sessan (Magic Colour Pure Gold) hade deras debut på LC-provet i Tammsvik. Spike fick i första loppet fick Spike 153 poäng, men tyvärr skadade han sin tass och fick inte springa andra loppet. Sessan fick i första lopp 158 poäng och slutade med 325 poäng och hamnade precis i mitten 21/41.

Gauss ställde upp som stödhund åt Zorba som sprang ett licenslopp. Zorba sprang ett jättefint lopp mot Gauss och fick sitt första licenslopp godkänt - nu är det endast två kvar.

Spike (blå hund) för full rulle
 
Sessan klar för start
Sessan för full rulle

2012-07-29 Leffe och Columbus på LC träning

Leffe och Columbus hade en riktig god dag på LC träningen. Leffe behöver endast ett lopp mera tillsammans med en annan hund, så har han LC licens.

Columbus sprang två lopp - ett utan och ett med mundkorg. Columbus behöver två ytterligare lopp med en annan hund, så har även han LC licens.

Leffe tar LC licenslopp
 
Columbus debut på LC banan
 

2012-07-27 Whippet klubbens riksutställning i Tammsvik

Domare på årets utställning var svensk/amerikanen Bo Bengtson och det var anmåld 250 whippets. Med en dräktig Chili hade vi inga tikar med - men tre av våra hanvalpar var anmälda:

Bailey - Blev femma av 15 i juniorklassen med UK

Gauss - Oplacerat i Bruksklassen

Tintin - Trea av 23 i Öppenklass med UK

Jeannette var ensam i väg, men fick bra hjälp av speciellt Baileys matte Linda, som både fotade, höll i hundar och var trevligt sälskab - tack för hjälpen Linda.

Dagen innan hade Jeannette sit andra "domare uppdrag" när hon var en av tre domare (de två andra var Pekka Nykopp och Petronella Thunblom) som dömda Match Show 2012. Det var en stor ära att få döma årets alla fina whippetvinnare :-)

 
Bailey - Magic Colour French Lover
 
Gauss - Magic Colour White Rock Jazzo
Tintin - Magic Colour Cyber Space
 

2012-07-22 Utställning i Köping

Totalt var det anmäld 58 whippeter och domare var Per Lundström från Sverige. Med oss hade vi Imse - Magic Colour Cyber Cowboy och Mynta - Magic Colour Cyber Queen med familj. Imse var först ut i en stor öppenklass hanar (12 stycken). Det var mycket fokus på korrekta bröstkorger och den del very good delades ut, så vi var mycket nöjda med att Imse fick excellent. Han var oplacerad i sin klass. Det är alltid lite spännande när man ska i ringen med en helt nybörjare och mycket matte och husse sjuk hund:-). Det är Myntas andra utställning och hon var riktig duktig och klarade sig lysande genom att placera sig som fyra med CK i en stor öppenklass (11 stycken). Både Imse och Mynta fick mycket bra kritiker.

Imse i ringen
 
 
Noggran domare
Mynta med full fart i ringen
Mynta fyra i en stor öppen klass med CK

2012-07-17 Ringträning och Kennelträff

Inför kommande utställningar i Köping och Tammsvik arrangerades lite ringträning och whippetmys. Imse, Spike, Gauss, Dante, Bailey, Mynta och Vitesse deltog. Som alltid var det jättetrevligt.

 
Utställningring i trädgården
Trevlig samvaro
Full fart på hundarna

2012-07-10 Hälsning från Tiger

En sommarhälsning från Tiger, som älskar när lill-husse kommer på besök...

 
Vill du har lite gräs?

2012-07-06 Utställning i Tvååker

Traditions enligt var vi återigen på SKK’s Internationella och nationella utställningar i Tvååker. Med oss i år hade vi Imse (Magic Colour Cyber Cowboy) och Bijou (Magic Colour French Kiss). Jeannette var ensam i väg båda dagarna, men fick hjälp av Bijou’s matte och husse Annette och Allan.

På fredagen var det SKK's Internationella ustställning och domare var Moa Persson och totalt var 47 whippetar anmälda. Först ut var Imse i en stor öppenklass hanar (11 stycken). Imse blev 4:a med CK och oplacerad i Bästa Hane. Bijou klarade sig också mycket bra, hon vann juniorklass tikar med CK och även hon var oplacerad i Bästa Tik. Båda hundarna fick bra kritikar och Moa Persson var som vanligt en mycket trevlig domare.

På lördagen var det SKK's nationella uställning och domare var John Wauben, Nederländerna och totalt var 50 whippetar anmälda. Återigen var det en stor öppenklass hanar (13 stycken) och denna gången vann Imse sin klass med CK. Då det var tid för bästa hane var det olidlig spännande - Imse slutade som BH2 med reserv-cert - bara en plats från det riktiga certet:-). Det gick också bra för Bijou som fick excellent och placerade sig som 2:a i juniorklass tikar. Ett stort tack till Allan och Annette för trevligt sällskap och hjälp med fotandet.

Imse visar upp sig
 

2012-07-01 Leffe har blivit pappa

Den 1 juli 2012 blev Leffe (Magic Colour Cyber Life) för första gången pappa till 5 hanar och 2 tikar. Mamman är Mille (Tannis Bay Lady Liberty).

2012-07-01 Hälsning från Leffe

Leffe har en tid haft husse med på ringträning, och idag var det tid för avslutning. En riktig domare fick bedöma hunderna i ringen - och självklart ville Leffe längst fram och van sin klass :-)

 
Columbus & Leffe

2012-06-28 Hälsning från Tintin

Sommar hälsning från Tintin - på första bilden spanar han in en katt medan han på andra bilden ligger på favoritplatsen (soffan i uterummet)

2012-06-28 Hälsning från Cindy

En typisk unghund redo för semester men också utställning...

2012-06-22 Sommarhälsning från Vitesse

Sommarhälsning från en glad Vitesse på skåne-semester!

2012-06-17 På besök hos kennel Golden Whip

Nu har Tiger (Magic Colour Sunshine Of My Life) och Zorbas (Magic Colour Jazzo Lady) redan hunnit bli 6 veckor.
Ninna och Jeannette var på besök och passade på att ta massor av kort och dofta på sötnoserna.

2012-06-17 Sommarhälsning från Nova

Nova med familj har varit på utställningen i Vännäs, som åskådare. Som det framgår av bilden sköttte Julia och hundarna sig mycket bra.
Nova är pigg och glad. Hon har blivit lite mer vuxen i sitt sätt att föra sig.

2012-06-17 Leffe och Mille

Leffe (Magic Colour Cyber Life) har haft fint besök av Mille (Tannis Bay Lady Liberty). Av bilderna framgår det att besöket gav resultat
och valparna väntas komma till världen kring den 5 juli.

2012-06-16 Tiger på besök

I helgen hade vi besök av Tiger och matte Ninna, som skulle ner och kolla på Tigers valpar hos kennel Golden Whip.

Det var som alltid jätte trevligt och vi han med både agility träning och besök hos Tigers valpar

 
Rastning på golfbanen
Magic Colour Sunshine of my Life
Tiger kommer ur säcken
Tiger springer långan för första gången
Sille på gungan som hon älskar
Tiger på besök;
Tigern tar gungan
Tigern för full fart ur tunneln

2012-06-16 French kullen 1 år idag

Vi grattar senaste kullen som idag fyller 1 år...

2012-06-15 Gauss äventyr på WR-banorna

Christian och Gauss har återupptagit försöket att ta licens och var i Norrköping på nationaldagen för ett första försök. Tyvärr gick det galet då en annan hund tappade munkorgen vid starten av försök 2 och det blev totalkaos varpå hundarna fick tas ut baklänges ur buren, vilket man ju aldrig ska göra. Därefter ville Gauss inte gå in igen.

Nästa tävling var redan lördagen i samma vecka på hemmabanan i Södertälje. En en ny strategi provades genom att låta Marie Eriksson och Katarina Nilsson starta Gauss medan husse fångade honom i stället. Försök 1 gick utan missöden men i försök 2 slog oturen till igen. Gauss for upp och ner medan de andra hundarna kommit in i buren. Orsaken var att Gauss munkorg hade fastnat i burkanten och åkt av! Något som aldrig annars händer har nu alltså hänt två gånger i rad! Den här gången följde man reglerna och Gauss togs åt sidan så att de övriga tre hundarna kunde starta. Domaren betraktade det hela som ett handhavandefel och inte ett hundfel, så man dubblade tiden från försök 1 och Gauss fick fortsätta tävla.

Med den dubblade tiden hade Gauss kvalificerat sig till C-semifinalen och där sprang han in som tvåa och var alltså tvungen att springa C-finalen också. Det gick bra även i finalen och Gauss kom även här tvåa. Som bonus fick vi därefter som sagt veta att licensförsöket var godkänt. Så nu behövs ytterligare en bortatävling för att försöka få godkänt igen. Vi får se om det blir Kalmar, Karlstad eller Halmstad.

2012-06-13 Hälsning från Walther

Walther njuter av att det nu officiellt har blivit sommar med både glass och sköna promenader.

Glass är gott i värmen
 
 
Spaning från tredje våningen

2012-06-11 Gold-kullen 4 år idag

2012-06-09 Hälsning från Cindy

Idag följde Cindy med familjen på fisketur - det gick bra att sitta i båten, men Cindy var egentligen mer sugen på att jaga fåglarna i vattnet!

 
Cindy kollar på den infångade fisen
Cinyd vill jaga fåglarna
 

2012-06-07 Hälsning från Mio

Mio är en kärleksfull hund som älskar barnen :-)

2012-06-02/03 Dubbelutställning i Hasmark på Fyn, Danmark

Denna helg var det dags för Danska Myndeklubbens motsvarighet till vår Tammsvik utställning. Vi var ett helt gäng Magic Colourare både från Sverige och Danmark, som deltog på utställningen – hundarna som deltog var Imse (Magic Colour Cyber Cowboy), Leffe (Magic Colour Cyber Life), Bijou (Magic Colour French Kiss), Joy (Magic Colour French Impulse), Bianca (Magic Colour Scented White Diamond), Chili (DKCH Magic Colour Cyber Babe) och Diba (Airescot Jenny Lind).

De hade inte lovat för bra väder, men som tur var så kom det ingen regn – däremot blåste det jätte mycket och när solen inte var framme var det bitande kallt – med andra ord inget direkt whippet väder.

Men vilka dagar – man fick verkligen knipa sig i armen för att kolla om det verkligen hände :-)

Lördag

Domare Tarah Jenkins-Jago från Irland BIS domare var Wim Wiersma från Holland

Söndag

Domare Wim Wiersma från Holland BIS domare var Tarah Jenkins-Jago från Irland

Imse
Exc och 4:a med CK i öppenklass hanar (11 hanar deltog)
Imse
Exc och 4:a med CK i öppenklass hanar (10 hanar deltog)
Leffe
Exc men oplacerad i öppenklass hanar
Leffe
Exc men oplacerad i öppenklass hanar
Bijou
Exc och vinner juniorklass tikar med CK (6 tikar deltog). BIM Junior
Bijou
Exc och vinner juniorklass tikar med CK (6 tikar deltog). BIM Junior
Joy
Exc men oplacerad i juniorklass tikar
Joy
Exc och 3:a med CK i juniorklass tikar
Bianca
Exc och 3:a med CK i öppenklass tikar (3 tikar deltog)
Bianca
Exc och 2:a med CK i öppenklass tikar. BT4, R-cert
Chili
Exc och vinner championklass tikar (3 tikar deltog). Sedan blir Chili BT1, BIR och BIS 2. Chili vinner även Myndeklubbens klub cert
Chili
Exc och vinner championklass tikar (4 tikar deltog). Sedan blir Chili BT1, BIR. Chili vinner sitt andra Myndeklubbens klub cert
Diba
Exc och 2:a med CK i veteranklass tikar
Diba
Exc och vinner med CK i veteranklass tikar. Diba blir BIS 2 veteran

Vilken helg med så fantastiska resultat – Stort TACK till våra valpköpare/hundvänner som stod ut med att vänta så länge och ställa upp för oss, så vi kunna delta i BIS finalerna.
Och stort TACK till Dansk Myndeklub för ett riktigt fint och trevligt arrangemang

Imse pussar på domaren
Öppen klass hanar 
Bijou 
Bijou - bästa junior Tik
Bianca  
Chili - bästa champion tik
Diba 
Chili - Bästa tik
Chili BIR 
BIR uppfödargrupp
BIS uppfödargrupp 
Chili - BIS-2 
Jeannette som domare i "Barn och hund" 
Tuff men rättvis domare :-)
Jeannete som domare i "Junior-handling" 
Domare och junior-handlar vinnaren 
Leffe 
Imse - fyra i öppenklas
Bijou - bästa junior-tik 
Bianca - två i öppenklass
Chili - bäste champion 
Diba i veteranklassen
Chili BIR 
BIR uppfödargrupp
Diba - BIS-2 veteran 
MC BIS uppfödargrupp

2012-05-30 Hälsning från Ebba

Idag kom det hälsning från Ebba i Danmark. Hon har flyttat till ny lägenhet i Köbenhamn med matte och whippet kompisen Jochum. Allt går bra och Ebba älskar sin dagliga lösspringande rast i parken på Fredriksberg.

 
Ebba med sina kompisar i parken
Ebba och hennes älskade nalle
 
 
Ebba i sin nya trädgård

2012-05-27 Hälsning från Whenke

På mors dag kom det hälsning från Whenke till mamma Sille :-)

 
Whenke

2012-05-27 Besök hos Zorba och Tigers valpar

Nu har vi varit på besök hos kennel Golden Whip och tittat på fina som Tiger valpar, som har hunnit bli 3,5 vecka. Det finns inget bättre än att sätta sig ned i valpkorgen och att alla valparna bara kommer och överfalla en. Tror aldrig man blir trött av att dofta till små bebisar. Alla valparna ser riktigt fina ut. Jeannette hade tagit med vågen och vi passade på att väga alla. Sedan var det dags att ta lite bilder på småttingarna. Det var endast en av hanarna som inte var så samarbetsvillaga annars var alla andra jätteduktiga av att det var första gången som tog uppställningsbilder. Vi ser fram emot att hälsa på igen när de har blivit lite äldre och då kommer Tigers matte också med och tittar på bebisarna.

Tik 1
Tik 2
Tik 3
Hane 1
Hane 2
Hane 3
Hane 4
Hane 5

2012-05-27 Utställning i Vallentuna

Fem hundar från vår kennel deltog på utställningen i Vallentuna. Totalt var det anmäld 53 whippetar och domare var Anne MacDonald från Scotland. Det var ett helt fantastisk väder.

Först ut var Bailey (Magic Colour French Lover) och han fick excellent och blev tvåa. Inga juniorer eller unghundar hos hanarna fick CK. Nästa som stod för tur var Imse (Magic Colour Cyber Cowboy) och Dante (Magic Colour Touch Of Jazzo) i en stor öppenklass (11 stycken). Imse fick excellent men idag var det inte Dantes dag, han ville inte riktigt visa sig och fick very good. Imse vann öppenklass med CK och i bästa hane placerade hans sig BH2 med CERT och reserv Cacib!

 

I öppenklass tikar deltog Mynta (Magic Colour Cyber Queen) och Jasmine (Magic Colour Jazzo Girl). Även i denna klass deltog 12 stycken. Det var Myntas debut i officiell klass, hon har endast varit ställd två gånger i valpklass. Mynta fick Excellent och Jasmine fick very good. Mynta placerade sig sedan som två:a med CK och slutade som BT3 – vilken debut!

En helt fantastisk dag avslutades med att vi blev BIR uppfödare med HP. Vi är otroligt glada och stolta över dagens resultat.

 
Camp Magic Colour
Bailey - 2:a i juniorklassen
Dante
Imse
Imse - BH-2
Imse med ett efterlängtad CERT
Mynta
Jasmine
 
Mynta - BT-3
Magic Colour - BIR uppfödergrupp

2012-05-22 Leffe på utställningsträning

För att bemästra utställningsringen ännu bättra är Leffe och husse på utställningsträning.

Leffe står fint
Säker hund-transport

2012-05-20 Hälsning från Columbus och Leffe

Grabbarna med familj hade i helgen lite semester i fritidshuset på Danska västkusten... man blir ju lite avundsjuk på dessa fantastiska stränder som ju passar perfekt till en whippet i full fart

Columbus
Full fart
Kasta boll är en hit
 

2012-05-20 Utställning i Hässleholm

På vägen tillbaka till Stockholm passade vi på att ställa ut Chili i Hässleholm. Det var totalt anmäld 29 (11 hanar och 18 tikar) whippetar och domaren var Gunnar Nyman från Danmark. Det blev delat ut en del very good. I Chilis klass var det fyra championtikar. Chili blev 3:a med CK och oplacerad i BT. Runt ringen hade vi trevligt sällskap av Bijou med familj – tack för att ni kom och hejade på.

 
Tjejerna vilar i solen
Magic Colour gänget
Chili i ringen
på bordet
och i rörelse

2012-05-19 LC i Norberg

Dags för LC prov i Norberg - Bråviken.

Först ut var Spike som fick springa licenslopp. I det första loppet hann han ikapp trasan redan på startrakan och sen blev det förvirring. Efter omstart blev det dock godkänt.

Därefter var det Gauss tur att springa lopp ett. Det gick riktigt bra förutom att han råkade springa ner i ett dike och han tappade nästan trasan men hittade den igen. Det blev bara 140 poäng för Gauss. Gauss var inte den enda hunden som hamnade i det där diket, även hans far Jazzo sprang ner på samma ställe i ett senare lopp...

Så var det dags för Sessan att göra premiär och det gick mycket bra. Hon sprang väldigt fint och låg på ungefär 10:e plats inför andra loppet.

Dags för licenslopp två för Spike och det var ett utmärkt lopp - godkänd naturligtvis.

Sen var det dags för Gauss' andra lopp. Återigen glömde han att svänga i en kurva och lurade med sig sin farbror Isak (Hot Isle Jacinto) så de tappade trasan. Efter mycket letande hittade Isak trasan och båda sprang i mål men domarna gav båda hundarna noll poäng.

Sessans andra lopp var inte lika bra som det första då hon gjorde en miss men hon fick ändå ihop 298 poäng och hamnade på 17:e plats.

Sessan gör LC debut
 
 
Spike tar sin LC licens
 
Gauss på språng

2012-05-17 Promenad på Guds Gröna Ängar

På Kristi Himmelfärdsdag hade vi avtalat träff med Fantas (Magic Colour Midnight Dancer) och Bijous (Magic Colour French Kiss) familjer nu då vi var i Småland. Vi skulle träffas kl. 13 vid Göstas Café, Skipås vid Halmstad. Hela vägen till Halmstas spöregnade det, men då vi kom fram klarnade upp. Dock blåste det mycket så vi bestämde oss för inte att ta en promenad på stranden i stället blev det en promenad på Guds Gröna Ängar. Och det var verkligen Guds Gröna Änger vilket ställe att promenera med hundarna. Det var ett antal inhägnade hagar som växlade mellan änger och bokskog. Det bästa av allt var att man kunna ha hundarna lösa utan att bekymra sig. Det var verkligen himmelriket för hundarna. Alla gav järnet även de två 11 åringar Carla (Airescot Scented Silver) och Leo (Khalibadh Majkonge). Även Diba (Airescot Jenny Lind) kunna inte låta bli att springa. Annars var det ungdomarna Bijou, Chili (DKCH Magic Colour Cyber Babe), Fanta och Sille (Magic Colour Scented Silhouette) som sprang oavbrutet i två timmar. Promenaden slutade på Göstas Café i jätte trevligt sällskap och där vi åt en fantastisk räkmacka. Alla var nöjda då fyra en halv timme senare begav oss hemåt. Detta kommer vi absolut att göra om igen.

Fanta
Chili har fokus på freesbeen
 
Ett gäng glade whippetar
Whippetar i grönskan
 
 
Två veteraner och tre ungdomar!

2012-05-17 Utställning i Hågelby

Idag har ett gäng Magic Colour hundar varit på inofficiell utställning i Hågelby. De som deltog var Bailey (Magic Colour French Lover), Imse (Magic Colour Cyber Cowboy), Dante (Magic Colour Touch Of Jazzo) och Gauss (Magic Colour White Rock Jazzo). Baiey deltog i valpklass 9-12 månader. Han vann sin klass och slutade så fint som BIS 4 utav 15 andra valpar. Grattis Linda och Bailey. I öppenklass deltog Dante, Imse och Gauss. Dante vann öppenklass och blev BIM. Grattis Jessica och Dante. Gauss blev 3:a och Imse blev 4:a. Grattis Christian och Gauss och Christina och Imse.

Gauss står fint
 
Dante
Baileys alla vinster
Bailey slappar innan BIS finalen

2012-05-12 Blanco på utställning

Dags för Blanco och husses andra utställning. Efter en liten nervös början fungerade allt bra i ringen på slutet. Blanco blev BIM.

2012-05-12 Gauss och Dante på LC tävling i Söderhamn

Igen var radarparet Gauss och Dante på LC tävling, denna gången i Söderhamn. Gauss var inte helt fokuserat och slutade långt nere i fältet, medan Dante hade fullt fokus (men lite sämre kondis) och slutade som 9:a.

2012-05-08 Besök hos Zorba och Tigers valpar

Tisdag kväll var vi på besök hos Kennel Golden Whip på en första titt på Zorba och Tigers valpar. Man glömmer snabbt var små en vecka gamla valpar är. Zorba är en mycket duktigt mamma och det var roligt att se valparna, som är i riktigt Magic Colour färger med fina teckningar. Nu ser vi fram emot att få se dem igen när de har fått ögon och kommit upp på sina ben. Fina små valpar

Zorba - en kärleksfull mamma
 
 
Magic Colour färger

2012-05-06 Whippetrace träning

Mens Jeannette och Christina var på utställning i Lidköping, var Peter och Christian på Whippet racebanan för att lära sig hur man kör med hare piloten och hur startboxarna fungerar. Målet är att många flera kan hjälpa till vid whippet race träningarna

 
Peters debut i pilottårnet

2012-05-06 Utställning i Lidköping

Tidig söndag morgon begav Christina och Jeannette sig mot Lidköping för att ställa ut Chili och Diba. Domare var Lilian De Ridder-Onghenal från Belgien. Chili placerade dig som fyra i championklasse med CK och Diba placerade sig som tvåa i veteranklass även hon med CK. Vi var mycket nöjda med resultatet, då det delades ut en del very good. Tack för trevligt sällskap Christina.

2012-05-06 Whippetkillar på besök

Det ses tydligt att frisbee är ett hit för whippetar. I helgen var killgänget Spike, Imse och Gauss på besök. Det blev till mycket springande i trädgården.

 
Fight om freesbeen
 
Hundarna äger i sofan

2012-05-01 Utställning i Smålandsstenar

Traditionsenligt var vi med och stötta den lokala brukshundklubben vid fritidshuset på deras årliga utställning. I år hade vi Bijou, Chili och Diba med.

I ett strålande solsken fick fler ovante handlars visa hundar och till slut blev Bijou BIR och Diba BIR-Veteran.

Diba vista sid fint i stora ringen och slutade som BIS-3 veteran.

Men Bijou var denna dag helt outstanding, och vann först gruppen och charmerade sedan domaren till BIS - Best in show. Det var stolta husse och matte som kunna åka hem med sin lilla juvel :-)

 
Magic Colour gänget
Chili
Chili och Diba (med debuterande handlar)
Whippet gruppen
Vinthundsgruppen
Diba - BIS3 veteran
 
Bijou - Best in Show
Bijou och en stolt matte

2012-05-01 Zorba har född sina valpar

Lite tidigare än beräknat födde Zorba hela 8 valpar hos kennel Golden Whip. Alla mår bra och Zorba tar väl hand om de små.

Pappa till valparna är Tiger (Magic Colour Sunshine of my Life), så detta är den första kull med både mamma och pappa från oss.

Zorbas valpar 
 
5 hanar och 3 tikar i blandade färger 

2012-04-30 Hälsning från Columbus och Leffe

Ett par bilder på våren i Danmark. Leffe älskar sin plats i växthuset och Columbus börjar lära sig cykla...

Grabbarna i vårsolen 
 
Leffe's favoritplats 
Columbus vänjas vid cykeln

2012-04-28 Utställning i Västerås

Idag var vi på SKK’s utställning i Västerås. Domare var Karin Hedberg och 32 whippetar deltog. Med från Magic Colour var Cindy (Magic Colour French Pearl) med familj, Bijou (Magic Colour French Kiss) ch Chili (DKCH Magic Colour Cyber Babe).

Det var fyra tikar i junior klass och både Bijou och Cindy fick excellent. Bijou vann junior klass tikar, dock utan CK och Cindy placerade sig som 4:a. Som vanligt visade sig Chili mycket bra. Chili blev 2:a i championklass med CK och oplacerad i bästa tik. Alla fick en fin kritik och vi var nöjda med dagens resultat.

 
Bijour och Cindy i unghundsklassen
Bijou
 
Cindy
 
Bijou vinner juniorklassen
Chili väntar på att få gå i ringen och upptäcker fotografen
Chili
 

2012-04-23 Hälsning från Zorba

Idag var Zorba på röntgen, och det visade att det ska finnas sju små bebisar i magen

En rund Zorba
Här ska man kunna se sju små valpar!

2012-04-23 Hälsning från Columbus och Leffe

En bild som tydigt visar att whippeten är en barnvänlig hund :-)

2012-04-22 Lure Coursing i Falköping

Även denna helg var radarparet Gauss och Dante på LC-tävling. Denna gången bar det av till Falköping för lite springande. Tyvärr var det ingen lyckat tävling för grabbarna - Dante blev nollat i andra loppet efter att ha blivit påsprungit av andra hunden. Gauss fick ihop 299 poäng och slutade på 22:a plats.

Gauss lopp 1
Gauss lopp 2

2012-04-22 Jeannette på anatomikurs

Över helgen var Jeannette på kurs för att lära sig mer om hundens anatomi. Under domare Moa Perssons kundiga ledning fick deltagarna lära sig teoretisk anatomi och sedan försöka sig som domare på et antal olika hundar. Det var mycket lärorikt och mycket tröttande att agera domare :-)

 
Kursledaren gir sin bedömning av hunden
 
Deltagarna har kul innan de ska prova på domargärningen
Ett sätt att värdera mankhöjden på hunden!
Bevis på kursdeltagandet

2012-04-22 Hälsning från Cindy

Lilla Cindy fick idag prova på whippetrace i Västerås. Tre gångar halva banen fick hon spinga, och till slut föl polletten ner och hon följde trasan hela vägen in i mål :-) Nästa träningstilfälle är redan inbokad...

 
Fulle rulle på lill-tjejen
Väntan på nästa lopp
Trötta tjejer efter dagens aktivitet

2012-04-17 Hälsning från Zorba

Lilla Zorba mår fortfarande bra, och nu syns det tydligt att det finns lite valpar i magen
Zorba med en stor maga
Zorba med bästisen Sessan

2012-04-16 Carla fyller 11 år

Vår glada veteran Carla fyller idag 11 år - en ganska pigg och ibland envis gamling :-)

2012-04-14 Bailey testar viltspår

Idag fick Bailey testa viltspår för förste gången - efter en lite trevande inledning gick det jätte bra och han ville förstås bära klövern hem :-)

 
Bailey bär klövern hem

2012-04-12 Hälsning från Columbus och Leffe

Colubus och Leffe har haft lite semester med familjen. Det blev en sväng vid havet (i Danmark) där det finns en fin sandstrand att springa på :-)

 
Columbus
Grabbarna bygger sandslott!
Full rulle på stranden

2012-04-09 Gauss på besök hos Mio

Idag hade Gauss stämd träff med sin bror Mio i Tyresö - det blev mycket springande på golfbanan, men också lite inomhusmys...

 
Mio jagar Gauss
 
En glad Gauss längst fram

2012-04-08 Hälsning från Zorba/Sessan

Lite bilder från ett kallt Sörmland... Zorba är nu definitivt dräktig och det är då bara 3 veckor kvar till valpning!

Zorba och Sessan som påskkärringar
Zorba har nu en liten mage att visa upp

2012-04-08 Gauss och Dante på LC tävling

Idag gjorde både Gauss och Dante sin debut på Lure Coursing tävling. I ett lite tråkigt vårväder nådde både 290 poäng och slutade på delat 15'ende plats av 33 hanar... En utmärkt debut tyckte vi :-)

Dante - lopp 1
Dante - lopp 2
Dante klar för start
 
Gauss - lopp 1
Gauss - lopp 2

2012-04-07 Hälsning från Bijou

Denna vecka njuter Bijou livet på västkusten...

2012-04-06 Besök i fritidshuset

På väg till LC tävling kom Dante och Gauss på besök.

Dante, Gauss och Imse
Tjejerna välkomnar besökerna
Dante
Spike

2012-04-03 Hälsning från Columbus/Leffe

Ett par bilder på Leffe och Columbus bland övriga hundar i "hundskogen" (inhägnad skog där hundar får vistas fritt). Kul att se så olika raser leka tillsammans :-)

 
Columbus och Leffe visar vägen
Många olika hundar tilsammans
 

2012-04-02 Hälsning från Walther

Lite bilder på Walther som gläds att snön nu så smått är borta

Inte alla whippetar jagar kattar!
 
Puss till kompisen Nemo
 

2012-04-01 Blanco på utställning

I helgen gjorde Blanco (och husse) sin debut i utställningsringen. På inofficiell utställning blev det både BIR och BIG :-)

 
Blanco med dagens vinster
Husse i en intim diskussion med Blanco
Blanco och husse gör debut i utställningsringen
Domare tackar husse för en bra visning
Blanco blir BIR whippet

2012-03-31 På besök hos kennel Golden Whip

Malin och Jocke hade bjudit oss på middag efter utställningen i Vilsta. Vi gick först en kort promenad för plötslig hade det blivit vinter igen med snö och en bitande kall vind. Efter promenaden fick tjejerna springa av sig lite. Vid samma tillfälle passade Jeannette på kolla hur det var med Zorba (Magic Colour Lady Jazzo) - nämligen om hon var dräktig. Och det finns over huvud taget inga tvivel – Zorba visar alla tecken på att vara dräktig, så nu väntar vi spänd på att se de små bebisarna efter Tiger (Magic Colour Sunshine Of My Life) och Zorba, som väntas att se dagens ljus runt den 6:e maj. Tack Malin & Jocke för en jätte god middag och trevligt sällskap.

 
Tur i den Sörmländska kyla
Lite sol var det trots allt
 
Sille och Sessan
Chili och Sille

2012-03-31 Utställning i Vilsta

Cindy – Magic Colour French Pearl och Sessan – Magic Colour Pure Gold var anmälda till Whippetklubbens första utställning i år. Det var totalt anmäld 58 hanar och domare var Ann Beckett-Bradshaw (Hutaka) GB och 71 tikar och domare var Editha Newton (Nevedith) GB. I Cindys klass var det anmäld 20 junior tikar. Då Cindy och Jeannette tränade innan de skulle ringen var Cindy jätte duktig, men tyvärr hann hon att tröttna och var lite pipig, då det var dags för att gå i ringen. Cindy uppförda sig bra, men fick nöja sig med very good och en kritik som inte sade någonting. I kritiken stod det att hon har ett mycket vackert uttryck och huvud, om hon var lite mera avspänd ville hon presentera sig bättre. Även Sessan klass var jättestor med 22 anmälda. Inte heller Sessan föll i domarens smak och även hon fick very good. Som vanligt var det trevlig stämning runt ringen och också på denna utställning kom Otto – Magic Colour Midnight Express och pappa Briam tillsammans med matte Elin och hälsade på.

Cindy i ringen
 
 
Sessan i ringen
 
Otto och pappa Briam

Hälsning från Tiger

Ett par bilder på Tiger som fortsätter sina sök-aktiviteter med matte. Nedan är mattes ord för de övningar han genomför.

"Han fick nosa på en doft i burken och sedan upp på banan att leta efter doften. Först trodde han det var tomsök eftersom hans "vanliga" doft inte fanns. Men han förstod fort vad jag ville och markerade på rätt doft. Det här var i söndags. När vi var på kursen igår tog han sin vanliga rätta doft på en gång. Rätt så kul att se vad mycket man kan lära en hund. Det är olika te-sorter vi använder just nu.

Tomsök gör vi ibland. Det innebär att hundens doft inte finns i någon burk. Så när man skickar upp hunden att leta så märker hunden snabbt att det inte finns något att leta efter och då kommer hunden tillbaks och sätter sig vid ägaren och får belöning.

Det är också en bild på en rolig apparat som Carita köpt. Där ska hunden (när man tränat ett tag) lägga sig rakt på mattan mot apparaten. Då har jag en dosa som jag trycker på och så kommer det godis ur apparaten. I början skulle hunden titta på ägaren för att få godis ur apparaten. Sedan har vi ökat på svårigheten för att få godis. Igår stod jag i ett annat rum och skickade Tiger. Det fungerade det också. Rolig lek."

Tiger i en sök-övning
Tiger vid nya "belönings-maskinen"

2012-03-26 Hälsning från Mio

2012-03-24 Vårpromenad på golfbanan

I det fina vårvädret hade vi fått med ett gäng på 13 whippetar på promenad på golfbanan. Det var vist efterlängtat bland hundarna att få sträcka ut tillsammans med likasinnade. För oss var det förstås super trevligt att få träffa många av våra valpar och deras ägare :-)

Full fart på golfbanan
 
Mynta, Imse, Spike och Gauss
 
Mynta, Bailey och Cindy
 
 
Det gick att ta fikat utomhus
Mynta = Diba utan rander
 
 
Imse

2012-03-18 Utställning i Stestrup(Danmark)

På söndagen avhåll Myndeklubben årets första utställning. Det var anmäld 26 whippetar, vilket är ett stort antal i Danmark.

Mera än hälften kom från Sverige. Domare var Birthe Scheel, Danmark.

 

Fyra hundar deltog på utställningen. Först ut var Leffe – Magic Colour Cyber Life i en stor öppenklasse (8 stycken). Leffe fick excellent, men var oplacerad. Joy – Magic Colour French Impulse vann juniorklass tikar med CK. Bianca – Magic Colour Scented White Diamond vann öppenklass tikar med CK och placerade sig som BT3 och fick hennes första cert. Chili – DKCH Magic Colour Cyber Babe blev tvåa i Championklass tikar med CK och placerade sig som BT2. Diba – Airescot Jenny Lind blev BIR veteran med CK och slutade som BIS veteran.

 

Vi hade också anmäld en uppfödarklass och blev BIR med HP och slutade med att bli BIS uppfödare. Det var en mycket trevlig stämning i Magic Colour gänget. Vi var mycket nöjda med dagens resultat.

 
Leffe
 
Joy
Bianca
Chili
Bästa Tik - Chili BT2, Bianca BT3 med CERT
Diba - BIS Veteran
BIS uppfödergrupp
Magic Colour gänget

2012-03-18 Hälsning från Bailey

En liten hälsning från Bailey som i dag var på utställning och gjorde debut i juniorklassen. Det gick bra och han blev BIM med HP.

2012-03-17 Utställning i Malmö

Utställningen ägde rum i den nya mässhallen i Malmö. Det var 66 whippetar anmälda och domare var Gunnar Norlin, Sverige.

Fyra hundar från kennel Magic Colour deltog på utställningen. Allan, som har Bianca – Magic Colour Scented White Diamond och dottern Joy – Magic Colour French Impulse kom från Danmark med Joy. För Joy och Bijou – Magic Colour French Kiss var det debut i juniorklass bara 9 månader och 1 dag gamla. På grund av att det var så mycket ekande i hallen var Bijou lite förstämd och ville inte riktig visa sig så bra, så det blev VG för henne. Joy däremot visade sig jätte fint och slutade tvåa med CK.

Näst ut var Chili – DKCH Magic Colour Cyber Babe och för henne var det debut i championklassen i Sverige. Chili placerade sig som fyra med CK. Sist ut var Diba – Airescot Jenny Lind som vann Veteranklassen med CK och blev BIM veteran. Ingen av tjejerna placerade sig i Bästa Tikklassen. Som vanlig var det en trevlig och god stämning i Magic Colour gänget.

Joy och Bijou
Joy
Bijou
Chili
Dibal
När alla får CK får även husse in i ringen

2012-03-16 Hälsning från Nova

Ett par bilder där man verkligen ser att Nova och nya lill-matte är bästa kompisar.

 
Vi delar på tyggbenen
 
Puss till lill-matte

2012-03-11 Hälsning från Zorba/Sessan

Även Zorba och Sessan passade på att promenera i det fina vårvädret idag....

Zorba
Sessan

2012-03-11 Bijou på besök

I dag kom Bijou med familj på besök. Det blev en skön promenad på golfbanan i det sköna vårvädrat... det var vist fler som hade längtat att få röra på sig :-)

Bijou
Full rulle på golfbanan
Bijou är en tuff unghund
 
Det är inte många vågar utmana Sille om freesbeen!
Springtjejerna - Bijou, Chili och Sille

2012-03-09 Hälsning från Nova

Nova trivs med nya lill-matte som doftar gott av baby

2012-03-06 Hälsning från Vitesse

På sportlovet var Vitesse med familj i fjället...

Vitesse lekar med brorsan Cesar
det här var buskul
Så djup snö!
Tittar på när brorsan lekar
Sen var det dax för rast med vofflor med grädde
... innan jag säger hejdå från fjällen

2012-03-04 Besök hos Tiger

I helgen var Malin, Kennel Golden Whip och Jeannette på besök hos Tiger – Magic Colour Sunshine Of My Life i Ljungarverk. Målet med den lilla vistelsen var att Zorba – Magic Colour Lady Jazzo skulle paras med Tiger.

Tiger och Zorba gillade verkligen varandra och det var en mycket lyckat parning. Chili var med som sällskap och för att bli lite inspirerat av Zorba, så hon också kan börja löpa. Tusen tack Ninna och Stefan för er gästfrihet. Det är alltid så trevligt att vara på besök hos er.

 
Zorba och Tiger
Chili lekar med Tiger
Chili och Zorba i snön

2012-03-02 Hälsning från Diamond

Diamond har varit på 2 veckors semester i Nord-Sverige, där hans Sibirian flock tävlar i dragtävlingar. Matte testade att låta honom dra tillsammans med en veteran Sibirian... och det gick utmärkt. Han viste precis vad han skulle göra och drog matte runt en 4 km. slinga.

 
Diamond - en dragvillig whippet
 
Sibiran flocken på tävling (kom trea i SHAM draget)

2012-03-02 Hälsning från Snow

Idag kom det lite bilder från Japan där Snow bor. Som det syns trivs han bra i sin Japanska flock. Lite ovanligt kom det snö i Japan i februari, och matte berättar att man då märker att de två svenska hundar hon har känner igen sig :-)

 
Snow med sin flock (Snow nr två från vänster)
Snow och Annie känner igen snö (från valptiden i Sverige)
 

2012-02-26 Hälsning från Leffe/Columbus

Sista helg var husse på utsällningskurs med Leffe, vilket vist var mycket uppskattat. Annars närmar våran sig så småt

 
Leffe på utställningsträning
Husse gör cykeln klar
Columbus
 
Grabbarna spanar in grannens snygga Golden-brud

2012-02-25 Utställning i Köping

Självmånt hade flera av våra valpar anmäld sig Vinthundklubbens årliga utställning i Köping, och då var vi förstås inte sena att haka på (fast utan egna utställningshundar).

Supertrevligt runt ringen i en märklig rustik och för liten lokal. En trevlig domare höjde stämningen :-) Av Magic Colour hundarna gick det bäst för Imse som med CK blev fyra i en 19 hundars stor öppen klass.

 
Magic Colur gänget
Imse, Spike och Gauss
Imse
 
Imse fick Exc och CK i öppenklass
Spike fick VG i öppen klass
Gauss fick VG i öppenklass
Jasmine och Zorba
Jasmine fick Exc. i öppen klass
Zorba fick Exc. i öppenklass
Tre generationer: Carla - Sille - Jasmine/Zorba

2012-02-25 Träff med Otto

På utställningen i Köping fick vi även träffa vår valp "Otto" som besökte utställningen som åskådare med matte Elin och pappa Briam. Otto är precis lika glad som när han var valp och en så härlig positiv hund som går fram till alla och delar ut mängder med pussar - otroligt trevligt att träffa honom igen :-)

(och förstås även trevligt att träffa matte Elin som har varit igenom så mycket)

 
Pappa Briam och Otto
Otto hälsar på kennel-matte
Otto trivs i famnen på matte
Är det så här man ska stå i utställningensringen?
... eller så här kanske

2012-02-24 Hälsning från Cindy

Cindy kommer inte med på kommande helgens utställning, men har hunnit träna lite hemma...

2012-02-22 Hälsning från Tiger

En hälsning från Tiger i Norrland, som älskar att leka med bollen i snön men som alla andra whippetar längtar efter våren

2012-02-20 Hälsning från Nova

Nova börjar bli lite rastlös av den långa vintern - hon vill förstås ha sol och värme så man kan vistas ute mest hela tiden.

Nova och bästisen Puma
Nova med Lill-matte

2012-02-18 Inoff. valputställningen i Sollentuna

Tre Magic Colour valpar ut av senaste kullen var på Cavaliersällskapets inofficiella valputställning i Sollentuna. Totalt var det 4 whippetar anmälda. Domare var Jan Törnblom. Först ut var Bailey – Magic Colour French Lover. Han var ensam i sin klass 6-9 månader och blev 1:a med HP. I tikklassen var det de två systrar Vitesse – Magic Colour French Happiness och Bijou – Magic Colour French Kiss som var upp emot varandra. Båda fick HP och det var Bijou som blev 1:a och Vitesse 2:a. Sedan skulle Bailey och Bijou tävla om BIR och BIM. Bijou blev BIR och Bailey BIM valp. Bijou slutade som BIG3 valp. Som en kul grej var det också uppfödarklass för valparna. Vår uppfödarklass fick en fin kritik och HP.

Bailey
Vitesse
Bijou
 
Bijou vinner tik-klassen
 
BIM och BIR
Uppföderklass

2012-02-18 Walther på besök

I helgen har vi haft nöjet att vara hundvakt åt Walther. Walther stortrivdes med alla tjejerna, som det mesta av tiden försökte att uppfostrar Walther.

 
Sille, Chili och Walther hade mycket kul i snön

2012-02-12 Utställning i Frederecia (Danmark)

I helgen var det så tid för årets första utställning i Fredericia i Danmark. Hela 42 whippetar var anmälda till utställningen – detta är all time high för en dansk utställning. Domaren var Göran Bodegård från Sverige. Totalt deltog 6 whippetar från Magic Colour. Som alltid var det trevligt sällskap i Magic Colour lägret vid ringsidan.

 

Först ut i valpklassen var Joy – Magic Colour French Impulse. Hon blev bästa tik valp och slutade som BIM valp.

 

Leffe – Magic Colour Cyber Life och Felix – Magic Colour Silver Sunshine deltog i öppen klass hanar. Felix klarade sig bäst genom att få excellent och placera sig som 3:a. Leffe fick very good och blev 4:a i öppen klass. Ingen av öppen klass hanarna fick CK. Nu var linjen liksom lagd. Det blev med andra ord lite blandade resultat och inte helt som vi kunna ha önskat – både Leffe och Felix har båda två certen och behöver alltså endast ett till för att bli dansk champion, men det skulle alltså inte ske på denna utställning.

 

Även Bianca – Magic Colour Scented white Diamond fick very good och placerade sig som 4:a i öppen klass tikar. Chili – Ch Magic Colour Cyber Babe hade sin debut i champion klassen. Hon vann champion klassen med CK, men blev inte placerad i bästa tik. Sist ut var veteranen Diba – Airescot Jenny Lind. Diba blev bästa veteran med excellent. Hon blev dock inte placerad i BIS finalen.

 

Vi ställde också upp med en uppfödarklass. Vi blev BIR uppfödare med HP (det var endast vi). I BIS finalen för uppfödarklasser kom det 5 grupper till start – och här gick det mycket bättre för oss – vi slutade nämligen som BIS2 uppfödare. Det är alltid roligt att vara med i finalerna.

Joy tävlar om BIR-valp
Felix och Leffe i öppen klass
Felix 3:a och Leffe 4:a i öppen klass
Chili i championklassen
Diba i veteran klassen
BIS-2 Magic Colour uppföderklass
Kennel matte bär hem vinsten
Diba i stora ringen

2012-02-06 Hälsning från Zorba och Sessan

I helgen hade tjejerna besök av Blanco som förstås uppskattar att vara i sällskap med likasinnade..

 
Zorba
Sessan söker efter något att jaga
Blanco och Zorba gir den gas

2012-02-05 Hälsning från Bijou

Bijou njuter livet på solsidan tillsammans med storebror Leo

2012-02-05 Hälsning från Columbus och Leffe

Columbus har ju en spricka i benet och måste ta det lite lugnt en tid till .... det är inte lätt när man är valp!

Columbus är kopplat när han är ute med storebror
 
Vem sa whippetar behöver stora korger
Kan man inte använda benen får man använda huvudet

2012-02-03 Hälsning från Walther

Walther trivs i snön så länge har har på sig sitt sköne täcke

2012-02-03 Hälsning från Tiger

Matte har berättat för Tiger att det så småningom ska komma tikbesök - och han spanar redan efter henne :-)

2012-02-02 Jazzo-kullen 2 år idag

2012-01-22 Noah kampen fortsätter

Noah har nu varit på rymmen i ofattbara 10 månader. Han syns fortfarande till, vilket förstås håller uppe humöret. Problematisk är det dock att han nu har förflyttat sig längre bort - frågan är om isen som nu lägger sig i Stockholm får honom att söka sig tillbaka.

I helgen var Peter med på sökning i det nya område där Noah har synts till - ännu ett perfekt lugnt område för en villfaren whippet :-|

 
Lite lek för "sök-hunderna" 
Matte Gunilla har med sig varm kaffe :-) 
Chili läxar upp Cesar 
 
Gauss, Cesar. Chili och Vitesse 

2012-01-21 Hälsning från Bijou

Bijou mår utmärkt i sitt nya hem på vestkusten... och trivs jätte bra med nya storabror Leo :-)

 
Bijou och brorsan Leo 

2012-01-20 Hälsning från Walther

Walther är en typisk whippet som älskar platser med mycket värma :-)

Lyckan är ett varmt element 
Med täcket är det varmt och skönt

2012-01-19 Hälsning från Mio

Mattes nya pläd fick hon inte ha för sig själv - Mio tyckte det var hans :-)

2012-01-18 Hälsning från Columbus och Leffe

Lite bilder från familjens tur till stranden (som alla whippetar ju älskar). Tyvärr var oturen framme och Columbus skadade sig under leken. En spricka i frambenet gör att han nu måste hållas i ro en tid framöver...

Columbus
Leffe och husse - blir det snart mat?
 
Bästa kompisar

2012-01-16 Hälsning från Bijou

Bijou trivs i Sydsverige och är nöjd med att hela familjen nu är samlat igen. Hon älskar att springa på stranden och trivs bra med sin veteran storebror Leo.

Bijou på stranden med matte och storebror
 
 
Som pensionär måste man vila ibland... och det är även Bijou med på

2012-01-15 Whippeträff på golfbanan

Idag fick vi besök av Sessan/Zorba med familj och Gaus/Imse/Spike med familj. I ett fint väder fick vi en skön promenad på golfbanan, där alla nio whippetar fick springa av sig.

Ett gäng whippetar på golfbanan 
Zorba och Gauss (syskon ugnodmar)
Gauss agera hare för resten av flocken
Full rulle på hela flocken

2012-01-14 Utställning i Sollentuna

På eget bevåg var Vitesse anmäld till inofficiell valputställning i Sollentuna i dag. Vi var med för att stötta och agera handlar i ringen... men efter lite träning tyckte vi Vitesse gick bäst med matte Gunilla.

Både Vitesse och Gunilla skötte sig utmärkt i ringen och vann valpklass 6-9 månader... tyvärr tyckte en snål domare inte att det skulle delas ut HP, så det blev inget vidare tävlande (trots en fin kritik :-|)

Vi tyckte i alla fall att Vitesse har utvecklat sig utmärkt, och får hon bara lite mer utställningsträning ska hon nog kunna klara sig i ringarna framöver

 
Vitesse tränar med kennel-matte
Vitesse i ringen med matte Gunilla
 
Vitesse i sitt fina täcke
 

2012-01-11 Hälsning från Cindy

I dagens fina väder tog Cindy med familj en långpromenad i skogen. Cindy fick springa ut lite energi och sedan blev det utomhuslunch.

 
Cindy och lillmatte

2012-01-06 Hälsning från Vitesse

En avslappnad Vitesse efter en lång dag i Noah-land...

2012-01-06 Walther på besök

I dag kom Walther på besök. Det var kul att se att han är mycket mindre än vi hade trott. Besöket var också upskattet av Chili som fick sig en seriös lekstund :-)